неделя, 30 август

Масленица

Публикувана от:
Видяно: 29 626 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Баници
Рецепта за Масленица
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции12

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 300 г краве
  • за плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.

Приготвяне на Масленица

Омесете гладко тесто от брашното, водата и солта. Накъсайте го на топки с гоелмината на орехи. Намазвайте топките с олио, подреждайте ги в тава и ги оставете да починат 30 минути.

Всяка топка след това разточете на малка питка. Слепете питките по 4, като помежду им намазвайте с разтопеното масло. Всяка четворка разточете на голяма кора, която нарежете на големи парчета. Запазете само една цяла кора за покриване на масленицата.

В подмазнена тава подреждайте нарязаните парчета кори по 3-4 едно върху друго, като намазвате помежду им с разтопено масло. Поръсвате плънка от разбитите яйца и натрошеното сирене.

Накрая покрийте всичко с цялата кора. Поръсете отгоре останалото разтопено масло и малко вода.

Изпечете масленицата в загряна умерена фурна.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 19 Гласа

Отзиви (2)

0
0
Отговор
Боро

2013-10-01, Оценка 5.0 от 5 за Масленица

на колко големи
0
0
Отговор
ceca

2013-10-01, Оценка 3.0 от 5 за Масленица

Не разбрах как се подреждат нарязаните парчета.
0
0
нмНе е ясно за тези нарязани парчета как точно се подреждат и сглобяват едно върху друго.Моля,уточнете!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Маслени кифли
  • Маслени сладки
  • Маслена торта с ягоди

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Масленица. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни специалитети за Масленица. Избрани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Масленица в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.