Масленица

12/03/2013
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Хрупкава домашна баница с богата плънка за отличен старт на деня"
Приготвяне60 мин.
Готвене55 мин.
Общо115 мин.
Порции12
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо58 657
  • Преглеждания за месеца2077
  • Преглеждания за седмицата464
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Омесете гладко тесто от брашното, водата и солта. Накъсайте го на топки с гоелмината на орехи. Намазвайте топките с олио, подреждайте ги в тава и ги оставете да починат 30 минути.

Всяка топка след това разточете на малка питка. Слепете питките по 4, като помежду им намазвайте с разтопеното масло. Всяка четворка разточете на голяма кора, която нарежете на големи парчета. Запазете само една цяла кора за покриване на масленицата.

В подмазнена тава подреждайте нарязаните парчета кори по 3-4 едно върху друго, като намазвате помежду им с разтопено масло. Поръсвате плънка от разбитите яйца и натрошеното сирене.

Накрая покрийте всичко с цялата кора. Поръсете отгоре останалото разтопено масло и малко вода.

Изпечете масленицата в загряна умерена фурна.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 4
3 3
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Боро
Боро
01.10.2013 19:16
на колко големи
0
0
ceca
ceca
01.10.2013 16:57
Не разбрах как се подреждат нарязаните парчета.
17
0
нм
нм
20.12.2013 21:15
Не е ясно за тези нарязани парчета как точно се подреждат и сглобяват едно върху друго.Моля,уточнете!
13
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти