Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Булгур с червена леща и лапад

Булгур с червена леща и лапад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Булгур с червена леща и лапад
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
02/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • лапад - 50 г пресни листа
  • червена леща - 50 г белена
  • булгур - 50 г
  • лук - 20 г
  • чушки - 30 - 50 г
  • моркови - 1 бр
  • целина - пресни листа
  • сминдух - сушен
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата лапад, измиваме добре и почистваме от средната жилка. Попарваме във вряща вода и като си променят цвета, отцеждаме от водата.

Почистваме моркова, чушката, лука и чесъна. Измиваме и нарязваме. Булгурът и лещата измиваме в няколко води.

В олио и вода слагаме да се задушават нарязаните лук, морков и чушка. Като останат на мазнина, ръсваме черен пипер, пушен червен пипер и чесън - пасиран или цели скилидки.

Прибавяме и лапада, лещата и булгура. Разбъркваме и наливаме топла вода (500 мл ).

Овкусяваме с нарязани листа целина, сминдух и чубрица на вкус.

Варим ястието до готовност, като може да възварим повече, за да сгъстим, или да е по-течно като супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: