Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от костенурка

Супа от костенурка

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Супа от костенурка2 / 2
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако досега не сте опитвали супа от костенурка, си съветваме да го направите - чудесна е"

Необходими Продукти

  • костенурка - 1 бр. морска или сухоземна
  • моркови - 1 бр.
  • нишесте - 1 к.л. картофеночмасло
  • захар - 1 щипка
  • лимони - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гастрономите твърдят, че морските костенурки са по-вкусни от сухоземните, но и от двата вида може да се направи страхотна вкусна супа. Традиционно черупките на костенурките се почистват много добре с четки, след което те се сваряват до омекване в зеленчуков бульон и когато изстинат, месото се вади от черупките.

За приготвянето на тази супа ви трябва една костенурка, която се залива с вряла вода, посолява се и се вари около 30 минути на тих огън.

Месото се изважда и се нарязва на парченца. Отделно се вари морковът, нарязан на кубчета със солта, захарта и маслото. Уврелият морковен бульон се съединява с месото на костенурката и прецедения бульон, в който се е варила.

Получената супа се застройва с нишестето и се кипва с бъркане. Опитва се на сол. По желание се подправя с лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: