Пилешко филе с тиквено велуте

11/10/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър1175
"На вкус е точно както ви звучи - вълшебно "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на тънки скалопини по диагонал и ги вкусете със сол и пипер.

Загрейте олио в грил тигана. Запечете пилешките пържолки в него, като добавите чесън и стръкчетата розмарин и мащерка.

Нарежете тиквата на малки кубчета и ги задушете в загрян тиган с масло.

Настържете пармезан и го добавете в тигана при тиквата. Добавете и пилешкия бульон и оставете сместа да заври. Пасирайте готовата смес до гладък сос.

Извадете стръковете пресни подправки и скилидките чесън от тигана с пилето и овкусете с тях сварения ориз. Добавете към ориза и ароматната мазнина от пържолите.

Преместете ориза на котлона за няколко минути, колкото да се затопли. Добавете бучка масло вътре и разбъркайте.

Сервирайте, като оформиtе канапе от ароматния ориз, върху него поставите пилешките филета и залейте ястието с тиквеното велуте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!