Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с карфиол и картофи

Пилешка супа с карфиол и картофи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пилешка супа с карфиол и картофи
Снимка: Яница Николова
1 / 2
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки комплект - около 500 г за супа
  • вода - 2 л
  • сол - около 1 с.л.
  • карфиол - 1/2 гл.
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 гл.
  • целина - 1/2 гл.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • фиде - 2 гнезда
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - по желание
  • люти чушки - 1 бр.
  • застройка
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява в 2 л вода, обезкостява се и се връща обратно в бульона.

Посолява се на вкус, после се прибавят всички зеленчуци, предварително измити и нарязани на кубчета. Ври, докато омекнат зеленчуците, след това се прибавя фидето.

След около 5-10 минути се слага чубрица, черен пипер. След като се охлади, се прави застройка за супата.

Яйцата се разбиват с киселото мляко и оцета, прибавя се от бульона на супата на тънка струя, като се разбърква непрекъснато.

После се изсипва при останалата пилешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: