Постно прясно зеле с доматен сок

07/10/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак32426
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • зеле - 1 бр.(около 1. 5 - 2 кг)
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • доматен сок - 1 консерва или 4 - 5 с.л. доматено пюре
  • червен пипер
  • захар - щипка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства и се нарязва на не много ситно.

В тава се намачква със сол и се оставя да престои поне 1 час.

В тенджера се слагат олиото, нарязаният лук, чесън и настърган морков. Запържват се леко и започва прибавянето на зелето, което не се отцежда от отделената вода.

Когато се сложи всичкото зеле, се оставя да се позадуши, като се разбърква от време на време.

След извирането на водичката, която отделя зелето се оставя да се позапържи като се разбърква честичко. При желание може да му се добави вода и да се остави да поври.

Когато зелето е полусварено се добавя червения пипер и консервата с доматен сок. Слага се и щипката захар.

Разбърква се и ври докато зелето остане на мазнина.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!