Пълнено пиле с гъби и зеленчуци

04/06/2009
от ВанинаНовак
"Когато пилето не е това, което изглежда, но пак е толкова вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 870
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 охладено цяло пиле
  • кренвирши – 2 бр.
  • кашкавал – 200 гр.
  • гъби – 200 гр.
  • кисели краставички – 2 бр
  • сирене – топено
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранява се кожата на пилето по следния начин:

Започвате да режете от шийката по дължината на корема и постепенно се разрязва тънката ципа, която се намира между кожата и месото. Крилцата срязваме така, че да останат с кожата, както и долните части на бутчетата.

След като сме махнали кожата започваме да приготвяме плънката: Запържваме гъбите, добавяме ситно нарязано свареното месо, нарязаните кренвриши, киселите краставички, топеното сирене и подправките. Накрая прибавяме настъргания кашкавал.

С тази смес пълним пилето, така че да изглежда като пиле с кости. Зашиваме го и го печем до зачервяване като го мажем със смес от масло и червен пипер.

подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар