Гъбена каша с бяло вино

13/03/2013
Симо
отСимоНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 583
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаните ситно гъби сварете в подсолена вода. В олиото отделно задушете ситно нарязания лук и настърганите моркови, като добавите малко вода.

Щом омекнат, добавете и разбъркайте с брашното и веднага разбъркайте с виното. Варете на умерен огън, като разбърквате непрекъснато.

След 6 минути добавете гъбите и продължете да варите, като наливате от време на време по малко бульон от гъбите. Щом кашата се сгъсти, добавете дафиновия лист и счукания чесън.

Посолете на вкус и доварете за 10 минути на тих огън. Поръсете с малко червен пипер гъбената каша с бяло вино при поднасяне.подобни рецепти тук

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ваня Георгиева
Само дафиновия лист не бих добавила. Не ми се връзва с гъбите.
0
0
Svetlakis Stamatis
Svetlakis Stamatis
19.05.2016 10:11
Вместо с бяло я направих с червено вино и стана убиец .
0
0
Емилия
Емилия
24.09.2013 17:15
Прекрасна рецепта.Надмина очакванията ми като резултат.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв