Канелена бутербаница с крема сирене

11/10/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф73669845611
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо259
  • Преглеждания за месеца258
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • бутертесто - около 500 г или два листа
  • крема сирене - 230 г
  • захар - 70 г разделена, кристал
  • канела - 2 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • масло - 2 с.л. , разтопено/ около 30 г/
  • ГЛАЗУРА
  • пудра захар - 80 г
  • сметана - 2 с.л. за готвене /20 %/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 190 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.

1. В купа се разбива крема сиренето с 50 г захар, ванилията и 1 ч.л. канела до крем. Прехвърля се в пош с по-голям накрайник. Оставя се настрана.

2. Бутертестото леко се разточва с точилка. В долната му част се шприцова фитил по ширината на тестото, завива се на руло около 1 и половина оборота и се срязва точно до ролката с нож. Оформя се много хубаво руло. Рулото се навива като охлюв и се поставя в тавата. Следва нова порция крема сирене върху тестото, отново се навива на руло около първата ролка, като краищата леко се захващат, защипват един в друг, за да не се разтворят при печенето им. Следват другите рула, като всяко се увива около предното.

3. В точилката се разтопява маслото с 2 с.л. захар и 1 ч.л. канела. Сместа посредством четка се нанася върху баницата, добре се намаслява. Цялото масло е точно по рецептата.

Пече се на 190 градуса за около 30 до 40 мин.

4. В купа се разбърква пудрата захар и сметаната до крем. През вилица се посипва глазурата отгоре на баницата.

Източник: TASTYподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!