Пълнени печурки със зеленчуци

11/10/2018
Rayna_xcx
отRayna_xcxНовак111
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо гъбите се измиват хубаво и внимателно се премахват пънчетата, като гледаме да не разкъсаме самите гъбки. Поставяме измитите шапчици на гъбите с отворчетата надолу в съд, за да се отцедят.

Зеленчуците, необходими за плънката /чушка, морков, тиквичка/, също се почистват от дръжки, семки /чушката/ и се измиват, нарязват на много ситно. Пънчетата на гъбите НЕ изхвърлям, а също почиствам и нарязвам на ситно към зеленчуците, за да ги използвам за плънка.

Продуктите за плънката заедно с подправките препържваме в олио на котлона, /не добавям лук към тази рецепта, защото много се засилва вкусът му, но ако вие обичате, можете да добавите такъв/, докато не се придобият зеленикав цвят от куркумата и докато леко омекнат зеленчуците.

В тава подреждаме печурките и отворите нагоре и във всяка една слагам малко масло или малко олио /зависи с какво разполагате/ и пълня гъбите със плънката.

Важно е да внимаваме при подреждането им, да са плътно сложени една до друга гъбите, за да не се обърнат при печенето във фурната и плънката да изтече.

След като разпределим плънката, на дъното в тавата сипваме малко вода около 1.5 сантиметра.

Печем на 180 градуса с вентилатор, докато омекнат гъбките. След като това се случи, поръсваме настърган кашкавал върху всяка една и запичаме за още 5 минути, докато кашкавалът се отпусне.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!