Кекс със зехтин и грозде

11/10/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7934953164
Приготвяне16 мин.
Готвене35 мин.
Общо51 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо210
  • Преглеждания за месеца209
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и извадете семчиците от гроздовите зърна, запазвайки, доколкото е възможно, целостта им. Накиснете ги за 1 час в малко тъмен ром.

2. Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Много е важно да са на стайна температура или да бъдат разбивани на водна баня при слаб огън, ненадвишаващ телесната температура-37 градуса.

3. Постепенно сипвайте ваниловата захар, щипка сол и зехтина на тънка струйка. Накрая сложете млякото, брашното и нишестето на части и бакпулвера.

4. Настържете на фино ренде само жълтата част от лимоновата кора и разбъркайте. Сипете половината смес във намазнена и набрашнена форма за кекс и разпределете част от гроздовите зърна. Покрийте с останалата смес и отгоре напускайте и другата част от зърната. Те ще потънат при всички положения, но поне няма да останат съвсем на дъното.

5. Поставете кекса в загрята на 180 градуса фурна и печете 35-40 минути или до суха клечка.

Отделете от формата 5-8 минути, след като извадите от фурната, и оставете да изстине върху решетка, преди да нарежете.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Добър апетит!
Добър апетит!
11.10.2018 16:38
Получи се страхотно. Адмирации и благодаря, че ни предоставихте тази страхотна рецепта.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв