Шарено шоколадово реване

12/10/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф831478127
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо714
  • Преглеждания за месеца713
  • Преглеждания за седмицата121
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • ванилия - 2 прахчета
  • за жълтата смес
  • кокосови стърготини - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1 ч.л. настъргана
  • за кафявата смес
  • какао - 3 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
  • сироп
  • захар - 2 ½ ч.ч.
  • вода - 2 ½ ч.ч.
  • лимонова кора
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете олиото при непрекъснато бъркане. Пресейте брашното и добавете бакпулвера и ванилиите, разбъркайте внимателно с шпатула.

Разделете сместа на 2 равни части, в едната добавете какаото и коняка и разбъркайте. Сипете сместа в намазана с олио и поръсена с брашно малка тавичка 20/20 см.

В другата половина от сместа добавете кокосовите стърготини и 1 ч.л. настъргана лимонова кора, разбъркайте и сипете сместа над какаовата.

Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до суха клечка. Извадете готовото реване и оставете да се охлади.

В метален съд налейте водата и добавете захарта и парче лимонова кора, оставете да заври.

Варите около 5 минути и преди да свалите сиропа, добавете маслото, бъркайте, докато се разтопи.

Залейте охладеното реване с горещия сироп бавно и наливайте малко по малко, за да попие навсякъде.

След като изстине напълно, сервирайте с лъжичка заквасена сметана!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!