Селски боб в гърне

12/10/2018
Албена
отАлбенаМастър Шеф61375620814
"Същият вкус като от едно време - вкусен селски боб в гърне "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо382
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата108
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се измива и накисва от вечерта. На другият ден водата се излива и налива нова. Щом бобът заври, се изчаква 5-10 минути и отново се сменя.

Бобът се прехвърля в гърне. Към него се прибавят нарязани на дребно лук, морков, чушки, цели скилидки чесън и червен пипер.

Наливат се вода и няколко лъжици олио, гърнето се похлупва и поставя във фурната. Тя се включва на 220 градуса, а след около половин час температурата се намаля на 180 градуса.

Щом бобът е почти сварен, се прибавя сол на вкус, доматите нарязани на ситно и подправките.

Слага се отново във фурната да се досвари.

По желание се слага люта чушка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар