Бабина яхния с булгур и кокошка

12/10/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру206084776115
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо184
  • Преглеждания за месеца183
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета, обезкостяват се, кожата се сваля и нарязваме на средно големи късчета.

В тенджера се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук, морков, скилидки чесън и зелена чушка. След като леко омекнат, се добавя настърган домат и 1 ч.ч. измит булгур, малко да се позапържи, и прибавяме червен пипер, сол, щипка черен пипер и сипваме от пилешкия бульон, където се е варило месото заедно с него.

Вари се на умерен огън под капак, докато булгурът се разпука, и прибавяме чубрица и сух джоджен. Сваля се от котлона и оставяме с капака за 15-20 минути. Сервираме с нарязан магданоз.

Вкусотия от времето на баба.

Рецептата е от Марияна Цвяткова.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!