Македонска капама

07/10/2012
от МакетоНовак
"Хубавите неща в живота изискват постоянство и търпение, най-вкусните ястия също!"
Приготвяне40 мин.
Готвене300 мин.
Общо340 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 466
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 пиле
  • ориз – 1 ч.ч.
  • гъби - 1 ч.ч. печурки
  • моркови – 2 бр.
  • кисело зеле – 1 глава
  • свинско месо – 4 бр. пържоли от врат
  • кайма – 1/2 кг. или суров суджук
  • лук – 2 - 3 глави
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • червено вино – 1 ч. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и се пълни с предварително приготвената плънка от ориза, гъбите, морковите, запържени и овкусени.

В голям глинен съд се слага върху 2-3 зелеви листа напълненото пиле по гръб. Около него се разполагат вратните пържоли, суровия суджук или кюфтенца, приготвени от каймата.

На около се реди и нарязано на дребно кисело зеле, подправено с червен пипер. Отгоре се слагат 2-3 зелеви листа. Налива се малко зелев сок и чашата червено вино.

Капака на гювеча се запечатва с малко тесто и така се пече на слаб огън, около 5-6 часа.
подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар