Маков хляб за сандвичи

12/10/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф7934953164
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разтворете маята и захарта за тестото майка в леко затоплената вода (100 мл). Сложете брашното (130 г) и забъркайте до хомогенност. Покрийте съда и оставете да втаса 30 минути в топло помещение.

2. Към шупналото тесто с мая налейте 20 мл зехтин, 250 мл вода и пресейте 500-те грама брашно. Поръсете със солта и маковото семе и замесете всичко заедно. Добавяйте си брашно, колкото е необходимо, докато спре да ви лепне, но внимавайте да не прекалите. Тестото трябва да е меко, гладко и нелепкаво.

Оставете отново, покрито с кърпа в топло помещение за 30-40 минути.

3. Оформете топка и я издължете. Поставете в правоъгълна форма за кекс от стандартните или малко по-голяма (13/27 см) обилно намазнена. Поръсете със маково семе и оставете отново да бухне и удвои обема си.

4. Поставете хлябa в загрята на 200 градуса фурна и печете 35-40 минути. За хрупкава коричка, сложете във фурната огнеупорен съд със вода, която да генерира пара.

5. Готовият хляб извадете веднага от формата, за да не се запарва. Оставете върху решетка до пълното му изстиване.

Нарежете на филийки и пригответе любимите си сандвичи.
Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!