Пилешки шницели Наслада

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Пилешки шницели Наслада
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 150 - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе и нарязваме на хапки.

В купа смесваме всички съставки, като първо счукваме яйцата, разбъркваме и след това останалите.

Получава се каша, която подправяме със сол и черен пипер.

Поставяме тигана на котлона заедно с олиото и изчакваме да се затопли.

Оформяме шницели с помощта на лъжица, леко сплескваме и пържим, като обръщаме от двете страни.

Готовите пилешки шницели поставяме върху салфетка.

Поднасяме като основно ядене, а може и за мезе на бира или вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: