Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Запеканки»Италианска запеканка с тилапия от Джейми Оливър

Италианска запеканка с тилапия от Джейми Оливър

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Италианска запеканка с тилапия от Джейми Оливър
Снимка: Зори
1 / 6
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Джейми Оливър ви праща много поздрави и рецепта за вкусна запеканка с тилапия"

Необходими Продукти

  • селски хляб - 1 бр. кръгъл
  • тилапия - 500 г филета (или аншоа или хамсия)
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин
  • фенел - семена
  • чили
  • копър - връхчета и цветчета
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибните филета се нареждат в купа и се поръсват със сол, черен пипер, наситнените връхчета копър и накъсаните цветчета, малко едро смляно чили, семената фенел, сока от лимона и всичко се разбърква, за да се разпределят равномерно продуктите. Оставят се за 30 минути.

Хлябът се разрязва на половина хоризонтално, за да се получат две големи кръгли филии. Отгоре се намазват със зехтин и върху всяка се нареждат лъчево рибните филенца с кожата на горе, полива се с останалите в купата подправки.

Прехвърлят се в намаслен тиган и се запичат отдолу до зачервяване.

Прехвърлят се в тавички, ако тиганите не са метални дръжки, поливат се отново с малко зехтин и се запичат във фурната на горен реотан за около десетина минути.

Тази запеканка е бързо и лесно предложение за обяд или вечеря.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: