Начин на приготвяне
Рибните филета се нареждат в купа и се поръсват със сол, черен пипер, наситнените връхчета копър и накъсаните цветчета, малко едро смляно чили, семената фенел, сока от лимона и всичко се разбърква, за да се разпределят равномерно продуктите. Оставят се за 30 минути.
Хлябът се разрязва на половина хоризонтално, за да се получат две големи кръгли филии. Отгоре се намазват със зехтин и върху всяка се нареждат лъчево рибните филенца с кожата на горе, полива се с останалите в купата подправки.
Прехвърлят се в намаслен тиган и се запичат отдолу до зачервяване.
Прехвърлят се в тавички, ако тиганите не са метални дръжки, поливат се отново с малко зехтин и се запичат във фурната на горен реотан за около десетина минути.
Тази запеканка е бързо и лесно предложение за обяд или вечеря.
Добър апетит!