Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско месо с грах консерва

Свинско месо с грах консерва

Свинско месо с грах консерва
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 6
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Бърз обяд или вечеря, за която времето винаги е малко - свинско с грах от консерва, решаваме проблема с часовника веднага"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 50 г настъргани
  • сол - на вкус
  • риган
  • чесън - 2 скилидки
  • грах - 2 буркана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинско месо се почиства от мазнината и нарязва на едри парчета. Почистените зеленчуци се режат на ситно. В тенджерка се загрява олио и запържваме месото до побеляване.

Прибавя се ситно нарязан лук и морков, запържват се за кратко да омекнат. Сипва се червен пипер, настъргани домати и скилидки чесън.

Налива се гореща вода да покрие продуктите. После добавяме отцеден грах от бурканите.

Разбърква се и овкусяваме със сол, риган и щипка лют пипер. Оставя се на тих огън да се готви до готовност на месото и граха.

Трябва да изври по-голямата част от течността. Сервираме свинското с грах топло за обяд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Irena
Irena
Вкусно!
05.07.2023 10:52
1