Агне пълнено със зрял фасул

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Агне пълнено със зрял фасул1 / 2
08/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 агне
  • агнешки дреболии - 1 комплект
  • боб - 1 кг.
  • лук - пресен 3 връзки
  • олио - 300 мл.
  • червен пипер - 10 гр.
  • магданоз - 2 връзки
  • джоджен - на вкус
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се сварява до омекване и се посолява.

В мазнината се задушава нарязаният на дребно лук, а след това се прибавят червеният пипер, черният пипер, сварените и нарязани на малки парченца вътрешности на агнето, фасулът, ситно нарязаният магданоз и сол на вкус. Добавя се и джоджена вкус - сух или пресен.

Със сместа, след като се разбърка добре, се пълни агнето, предварително измито и осолено отвътре и отвън.

Зашива се коремният отвор, след което агнето се намазва с мазнината и се пече в умерено гореща фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан Панов
Стефан Панов
В всички статий за пълнено агне с боб прочетох че слагат червен пипер.За мен това е грешка,защото боба се явява като гарнитура.Другото което е важно ами сложете подправки бе хора знаете че боба и агнето искат джоджан.дори девисил,магданос,копър.Раздира се всичко е вапрос на вкус.Като идея боба е прекрасна плънка особено при по тлъсто агне,той поема от лойта и става кат масло....
27.02.2012 09:43
1