Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Рибна Салата»Редена салата с риба тон

Редена салата с риба тон

Редена салата с риба тон
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
24 мин.
Порции
8
"Уж обикновена салата, а поднесена по толкова ефектен начин, няма как да не впечатли гостите"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр. варени
  • червен лук - 1 глава
  • кашкавал - 150 г рендосан
  • риба тон - 400 г консерва
  • майонеза - около 7 - 8 лъжици
  • див лук - няколко перца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците. В отделни купички рендосайте белтъците на едро ренде, а жълтъците на ситно.

Сложете рибата тон в цедка да се изцеди от марината. Нарежете лука на ситно.

Майонезата разбъркайте с една с.л. вода.

В прозрачна купа сложете белтъците, леко ги посолете и залейте с две с.л. майонеза.

Покрийте с лука и отново сложете от майонезата. Прибавете рендосания кашкавал, отново майонеза и покрийте с изцедената риба.

С помощта на шпатула леко притиснете.

Добавете останалата майонеза и завършете с жълтъците.

Покрийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час.

Преди поднасяне поръсете салата с риба тон с див лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: