Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с белтъчна глазура и нес кафе

Сладкиш с белтъчна глазура и нес кафе

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Сладкиш с белтъчна глазура и нес кафе
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"И вие ли като нас си умирате да опитате парче от този сладкиш с белтъчна глазура и нес кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. + 2 жълтъка
  • захар - 1 1/2 ч.ч.
  • олио - 10 с.л.
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 1/2 с.л. (равни)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ЗА ГЛАЗУРАТА
  • белтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • нес кафе - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето и двата жълтъка със захарта. Белтъците отделете за глазурата.

Прибавете олиото и разбъркайте.

Погасете содата за хляб в киселото мляко и добавете и тях към сместа. Накрая пресейте брашното и го прибавете на няколко части.

Намажете тава с малко олио и изсипете кексовата смес. Печете на 170 градуса в студена фурна за около 30 минути. Проверете за готовност с клечка

През това време пригответе глазурата. Разбийте белтъците на сняг. Прибавете към тях пудрата захар и нес кафето. Ако кафето е на гранули, ги стрийте върху хартия с лъжица, за да може по-лесно да се разтвори.

Бъркайте с миксер до меки връхчета.

След като сладкишът се изпече, го намажете с глазурата, докато е още горещ.

Сервирайте добре охладен.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: