Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Варена Тиква»Варена тиква с карамелен сос

Варена тиква с карамелен сос

Теодора  Иванова КаменоваТеодора Иванова Каменова
Помощник Готвач
534894181k1
Варена тиква с карамелен сос
Снимка: Теодора Иванова Каменова
1 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Не на скучните варени тикви, да живеят варените тикви с карамелен сироп"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг цигулка
  • масло - 30
  • кафява захар - 150 г или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме тиквата на кубчета.

Слагаме в дълбок съд и заливаме с вода, докато я покрие. Варим тиквата на умерен огън - около 10-15 минути, като внимаваме да не се превари.

Прехвърляме сварените кубчета тиква внимателно в тава, посипваме със захар, нарязваме на тънки парченца маслото и поставяме отгоре.

Запичаме на 180 градуса, докато захарта и маслото се превърнат във вкусен карамел и тиквата добие хубава корица - около 10 -15 минути, ако фурната е загрята предварително.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: