Агнешко с домати и лук

20/08/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 966
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 500 гр.
  • лук - пресен 4 връзки
  • домати - 4 бр.
  • брашно - 2 с. л.
  • копър - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с. л.
  • олио - 5 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го запържете в тенджера с олиото. Поръсете с черен пипер и сол. Като се зачерви, залейте с 2 чаши гореща вода и захлупете. Варете на слаб огън, докато месото омекне.

Прибавете изчистения и нарязан на едро лук, червения пипер и ситно нарязаните домати. Варете, докато омекне лука.

Прибавете размитото с няколко лъжици студена вода брашно и след като ястието заври отново, го оставете няколко минути на огъня.

Малко преди да го снемете, прибавете ситно нарязаните копър и магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар