Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер Тесто»Кошнички»Бушета с риба тон и лимон

Бушета с риба тон и лимон

Бушета с риба тон и лимон
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Уелкъм предястие от бушета с риба тон и лимон - хапка удоволствие за небцето"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • риба тон - 1 консерва
  • лимони - 1 бр.
  • копър
  • белтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутер тестото и лико го разточете. С помощта на ринг изрежете кръгчета, като на половината от тях, в средата изрежете по-малки кръгчета, за да се получи формата на пръстен.

Разбийте белтъка и слепете двете фигури, като фигурата с отвор се поставя отгоре.

Наредете бушетата /воловани/ в тава, дъното на която е застлана с домакинска хартия.

Изпечете в загрята фурна до 220 градуса до златист загар.

Готовите бушета наредете в плато, охладете и гарнирайте с риба тон, парче лимон и клонче копър.

Тези кошнички са идеални за парти и гости!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: