Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Сочни пилешки бутчета със зелен фасул и ориз

Сочни пилешки бутчета със зелен фасул и ориз

Сочни пилешки бутчета със зелен фасул и ориз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Ех, тези пилешки бутчета - хапваме и се чудим как са се получили толкова сочни"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • зелен фасул - 400 г замразен
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • универсална подправка
  • магданоз
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно. Сложете го в тава за печене, добавете олиото и задушете във фурна до омекване.

Прибавете зеления фасул и ориза. Гответе 3-4 минути, като междувременно разбъркате.

Извадете тавата, наредете пилешките бутчета, овкусете със сол и универсална подправка. Добавете топла вода до покриването на ориза и зеленчуците.

Върнете тавата обратно във фурната. Пеете на 200 градуса, до златист загар на бутчетата. Водата трябва да изври, ястието да остане на мазнина и оризът да омекне.

Преди сервиране гарнирайте пилешкото ястие със свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: