Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Тесто»Бързо къпано тесто

Бързо къпано тесто

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Бързо къпано тесто
Снимка: Яница Николова
1 / 4
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 180 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • мая - 42 г прясна
  • брашно - около 800 г
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се загрява леко, прибавя се захарта, маята и няколко лъжици брашно, до получаване на каша. Оставя се около 15 минути да шупне.

След това се прибавят яйцата, олиото, киселото мляко. Постепенно се добавя брашното и солта.

Замесва се меко и нелепнещо тесто, слага се в намазнен найлонов плик, който се връзва.

Тенджера се налива с топла вода и пликът се поставя вътре.

Когато пликът изплува на повърхността, тестото е втасало.

От това къпано тесто може да се правят пърленки, питки, мекици и други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: