Капама с лозови листа

26/12/2012
от РумиНовак
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 082
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 1/2 пакетче
  • лозови листа - около 50 бр.
  • пресен лук - 12 стръка
  • брашно - препечено 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • сол
  • копър - 1/2 връзка

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца, прибавете половината масло и 1 кафена чашка топла вода и го задушете.

Нарязаните на ивички листа посолете и оставете за 15 мин в гевгир.

Нарежете лука и го смесете с листата. Прибавете към месото и задушете 2 - 3 мин.

Сложете брашното, останалото масло и червения пипер и залейте с 1 чаша топла вода. Доварете ястието на тих огън.

Поднесете го с кисело мляко, подправено със ситно нарязан копър.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

анонимен
анонимен
06.10.2014 13:55
Сол не се ли слага? Или , ако се слага то кога е ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв