Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с компот и уиски

Шоколадов мус с компот и уиски

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Шоколадов мус с компот и уиски
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
25/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"А казват, че Раят не съществувал - една лъжичка от този мус ще ви пренесе в него"

Необходими Продукти

  • За шоколадовия мус
  • натурален шоколад - 150 г
  • масло - 30 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 50 г
  • сладкарска сметана - 150 мл
  • какао на прах - 1 с.л.
  • сол
  • За компота от череши
  • сушени череши - 200 г
  • вода - 50 мл
  • захар - 100 г
  • уиски - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Отделете жълтъците от белтъците на яйцата в две купи. Разбийте жълтъците със захарта и какаото на прах. Разбийте белтъците на сняг заедно с щипка сол. В третата купа разбийте сладкарската сметана.

Обединете жълтъците и сметаната. Добавете на етапи и разтопения шоколад с масло. Накрая добавете и белтъците на сняг с шпатула и леки движения, за да запазите обема им. Охладете готовия мус в хладилник.

За компота загрейте сушените череши заедно с водата и захарта в съд на котлона. Добавете уискито. Гответе, докато алкохолът се изпари и сиропа се редуцира.

Сервирайте охладения шоколадов мус в десертни чаши, гарниран с компота от сушени череши и уиски.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: