Пилешки шишчета Тандури

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Пилешки шишчета Тандури
Снимка: Храна за Душата
1 / 4с Видео
29/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Толкова ли са вкусни, колкото си ги представяхте или са дори още по-вкусни?"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • лимони - 2 бр.
  • червен лук - 2 глави
  • пушен червен пипер - 2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • джинджифил - корен
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • кардамон - 1/2 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • зехтин
  • черен пипер
  • сол
  • За соса Раита
  • кисело мляко - 200 г
  • кимион - 1 ч.л.
  • мента - 3 - 4 стръка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и го поставете в купа. Прибавете към него кимион, куркума, къри, джинджифил, канела и кардамон.

Разбъркайте сухите съставки и добавете към тях и настъргания корен джинджифил. Към сухите съставки сложете киселото мляко. Добавете зехтин и пушен червен пипер в сместа.

Нарежете пилешките гърди на едри кубчета и ги овкусете със сол и черен пипер. Поставете пилешкото в пикантната марината и разбъркайте, за да се овкуси добре.

Нанижете месото на шишчета. Запечете на оребрен тиган.

Междувременно пригответе соса Раита като смесите кисело мляко с кимион и наситнена прясна мента. Посолете и разбъркайте.

Сервирайте готовите шишчета Тандури, гарнирани с млечния сос Раита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: