Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с домати и пармезан на тиган

Брускети с домати и пармезан на тиган

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
Брускети с домати и пармезан на тиган
Снимка: Храна за Душата
1 / 3с Видео
30/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Малки хапки свежест за душата, защото щастието е в малките неща"

Необходими Продукти

  • багети - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • босилек - 1 връзка
  • мащерка - 2 - 3 стръка
  • сирене пармезан - 200 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете багетите на филийки.

Загрейте зехтин в подходящ съд и го овкусете със сол, чесън и стръкчета мащерка.

Нарежете багетата на филийки. Запържете ги до златисто в ароматния зехтин.

Обелете и нарежете доматите на малки кубчета. Нарежете листата босилек на тънки лентички. Овкусете доматите със сол и черен пипер, добавете вътре босилека и наситнена скилидка чесън.

Разпределете доматите върху препечените филийки.

Гарнирайте всяка брускета с перченце пармезан. Полейте с тънка струйка балсамов оцет и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: