Турски тулумбички

14/03/2013
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5118145
"Вкусни сиропирани тулумбички от южната ни съседка, които се топят в устата"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 762
  • Преглеждания за месеца445
  • Преглеждания за седмицата74
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • масло - 1 с.л.
  • яйца - 4 броя
  • олио - з апържене
  • за сиропа
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода и добавете маслото. При непрексънато бъркане добавете брашното и бъркайте, докато сместа се сгъсти и започне да се отлепя от съда.

Снемете от котлона и добавете едно по едно яйцата отново при непрекъснато бъркане. Шприцовайте сместа на продълговати тулумбички и ги изпържете в сгорещено олио.

Оставете ги да изстинат и ги залейте с горещия захарен сироп, приготвен от водата и захарта. Оставете да престоят няколко часа преди да ги поднесете.подобни рецепти тук

5 18
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

ВИЛИ-Виолета Матева
Не знам какви са дали турски или други ,но са сочни и много вкусни !
0
0
Росен
Росен
25.01.2014 02:01
И аз първото което се сетих е, кое пък му е турското. Само ванилия дето няма
0
0
Чичо
Чичо
26.11.2013 15:30
Забравих да питам, кое им е турското на тези толумбички? Аз бих ги нарекъл "албански", макар и да са български!
2
0
Аййй
Аййй
02.01.2014 19:15
Тулумбичка- не е българска дума!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!