Плодов сладкиш

15/03/2013
А. Борисова
отА. БорисоваНовак
"Справяме се чудесно със спазването на диети, докато на вратата не почука някоя комшийка с топъл плодов сладкиш!"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 239
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително сушените плодове във вода, за да понабъбнат. Ако използвате пресни, ги нарежете на дребно и ги оставете да поизсъхнат.

Разбийте на пяна маслото със захарта и добавете един след руг жълтъците, като след всеки жълтък добавяйте по малко брашно и мляко.

След това добавете лимоновата кора и сок и накрая объркайте с разбитите с щипка сол белтъци. След което с отцедените и подсушени сушени плодове.

Ако използвате пресни плодове, ги сложете върху сладкиша след като сте го сложили да се пече и преди да е хванал кора. Изпечете сладкиша до готовност в умерена фурна.

Най-добре плодовият сладкиш се получава с ягоди, праскови, ябълки, сливи или грозде. С микс от сушени плодове е не по-малко апетитен. По желание може да добавите и любимия си вид ядки.подобни рецепти тук

5 5
4 4
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар