Винен кебап

от ВаленаНовак
12/03/2012
"Винен кебап с телешко - ястие за ценители!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо27 655
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - бут 1 кг, може и свинско
  • олио - 100 мл
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 брой
  • целина - 30 гр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 10 гр.
  • червен пипер - 5 г
  • вино - 200 мл
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол
  • магданоз

Приготвяне

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 11
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
никнай
никнай
31.01.2016 22:06
Класика - няма забележки.
0
0
мария
мария
02.09.2013 23:25
аз слагам и гъбки,обичам вкуса им във винения кебап
2
0
кики
кики
23.02.2013 18:23
охр много е вкусно!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с