петък, 6 май

Винен кебап

12/03/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5-6
Изпрати Винен кебап
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо26 587
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Продукти

  • телешко месо - бут 1 кг., може и свинско
  • олио - 100 мл.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 брой
  • целина - 30 гр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 10 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • вино - 200 мл.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол
  • магданоз
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Винен кебап

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 17 гласували
5 11
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
никнай
31.01.2016 22:06
Класика - няма забележки.
0
0
мария
02.09.2013 23:25
аз слагам и гъбки,обичам вкуса им във винения кебап
2
0
кики
23.02.2013 18:23
охр много е вкусно!
0
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Винен кебап. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни категории за Винен кебап. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Винен кебап в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.