Винен кебап

12/03/2012
Валена
отВаленаНовак
"Винен кебап с телешко - ястие за ценители!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 367
  • Преглеждания за месеца1505
  • Преглеждания за седмицата215
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.
подобни рецепти тук

5 13
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
31.01.2016 22:06
Класика - няма забележки.
0
1
мария
мария
02.09.2013 23:25
аз слагам и гъбки,обичам вкуса им във винения кебап
4
0
кики
кики
23.02.2013 18:23
охр много е вкусно!
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!