петък, 31 октомври

Винен кебап

Публикувана от:
Видяно: 18 801 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Телешко
Рецепта за Винен кебап
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5-6

Необходими Продукти

  • телешко месо - бут 1 кг., може и свинско
  • олио - 100 мл.
  • лук - 4 глави
  • моркови - 1 брой
  • целина - 30 гр.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • брашно - 10 гр.
  • червен пипер - 5 гр.
  • вино - 200 мл.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол
  • магданоз

Приготвяне на Винен кебап

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.

4.3 от 17 Гласа

Отзиви (2)

  • 0
    0
    Отговор
    мария

    2013-09-02, Оценка 5 от 5 за Винен кебап

    аз слагам и гъбки,обичам вкуса им във винения кебап
  • 0
    0
    Отговор
    кики

    2013-02-23, Оценка 5 от 5 за Винен кебап

    охр много е вкусно!

Вкусна и уникална рецепта за Винен кебап. Не намерихте това което търсите? Разгледай другите ни категории за Винен кебап. Изпробвани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Винен кебап в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.