Винен кебап

12/03/2012
от ВаленаНовак
"Винен кебап с телешко - ястие за ценители!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 967
  • Преглеждания за месеца811
  • Преглеждания за седмицата497
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • телешко месо – бут 1 кг, може и свинско
  • олио – 100 мл
  • лук - 4 глави
  • моркови – 1 брой
  • целина – 30 гр.
  • доматено пюре – 2 с.л.
  • брашно – 10 гр.
  • червен пипер – 5 г
  • вино – 200 мл
  • дафинов лист – 2 бр.
  • черен пипер – 6 зърна
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от костите и се нарязва на малки парчета, след което се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови.

Когато омекнат месото и зеленчукът, се прибавят доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Ястието се залива с бульона от костите (или гореща вода) и виното, посолява се и се оставя да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер.

След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязания магданоз.
подобни рецепти тук

5 11
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

никнай
никнай
31.01.2016 22:06
Класика - няма забележки.
0
0
мария
мария
02.09.2013 23:25
аз слагам и гъбки,обичам вкуса им във винения кебап
2
0
кики
кики
23.02.2013 18:23
охр много е вкусно!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв