Гулаш от телешко месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Гулаш от телешко месо1 / 4
24/04/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4
"Изпитана рецепта за гулаш, но с крехко телешко месо!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 80 г
  • мас - 40 г
  • брашно - 1 ч.л.
  • бяло вино - сладко 1 ч.ч.
  • бульон - костен
  • картофи - 500 г
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме ситно нарязания лук в маста до пожълтяване. Прибавяме нарязаното на парченца месо, изпържваме, поръсваме с червен пипер, брашното и отново пържим, разреждаме с виното (или бульон), посоляваме и задушаваме до омекване.

Към края на задушаването прибавяме нарязаните на четвъртинки картофи и бульона.

Към гулаша можем да прибавим и почистена и нарязана на ивички зелена чушка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
44
32
21
10
Дай твоята оценка: