Мариновани шницели

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мариновани шницели1 / 2
18/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко месо - филе 600 гр.
  • олио - 2 с.л.
  • мас - 1 с.л.
  • червено вино - 5 с.л.
  • свинско месо - гърди пушени 100 гр.
  • лук - 1 глава
  • бульон - 1 ч.ч.
  • чесън - 1 скилидка
  • риган - 1 ч.л. или розмарин
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на четири шницела. Сложете ги в стъклен съд и залейте със смес от олиото, виното, ригана, счуканите чесън и черен пипер. Похлупете и оставете 5-6 ч в хладилник. От време на време обръщайте месото.

В тенджерата под налягане загрейте маста и сложете пушените гърди и лука, нарязани на ситно. Задушете малко, прибавете шницелите, залейте с маринатата и бульона. Посолете. Затворете капака и варете 10 мин.

Поднесете с гарнитури и салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: