Заквасена сметана от домашни млека

22/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваЧирак41
"Знаете, че нито една сметана от магазина не може да се сравни със заквасената сметана от домашни млека "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо542
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрява се млякото до 37-40 градуса и се излива в подходящ съд, например буркани. Покрива се с плътна марля или салфетка от плат. Отгоре е добре да се сложат капачките на бурканите, но не затваряйте.

Оставяме да стои и да прокисне по естествен начин. Става за ден-два, а зимата и за 4-5 дена. Не се разклаща бутилката.

Когато цвикът стане 1/4 от общия обем, значи е готово. Върху широк съд слагаме цедка, постиламе с марля и изливаме съдържанието на бурканите. Оставяме към 2 часа да се отцеди цвикът.

Получената зърниста маса разбиваме с миксер за кратко, става гладка и оставяме в хладилник да се охлади за час.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар