Заквасена сметана от домашни млека

22/02/2018
ЖГеоргиева
отЖГеоргиеваПомощник Готвач41
"Знаете, че нито една сметана от магазина не може да се сравни със заквасената сметана от домашни млека "
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо677
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нагрява се млякото до 37-40 градуса и се излива в подходящ съд, например буркани. Покрива се с плътна марля или салфетка от плат. Отгоре е добре да се сложат капачките на бурканите, но не затваряйте.

Оставяме да стои и да прокисне по естествен начин. Става за ден-два, а зимата и за 4-5 дена. Не се разклаща бутилката.

Когато цвикът стане 1/4 от общия обем, значи е готово. Върху широк съд слагаме цедка, постиламе с марля и изливаме съдържанието на бурканите. Оставяме към 2 часа да се отцеди цвикът.

Получената зърниста маса разбиваме с миксер за кратко, става гладка и оставяме в хладилник да се охлади за час.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!