Телешко руло

12/10/2011
от РадкаНовак
"Традицията повелява да съберете цялото семейство на трапезата, когато приготвяте толкова вкусно и сочно телешко месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 949
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо – филе 750 гр.
  • лук – 1 глава
  • кайма – 200 гр.
  • маргарин – 3 с. л.
  • яйца – 1 бр. твърдо сварено
  • олио – 5 с. л
  • бульон – 1 1/2 ч. ч. , може и от кубче
  • корени за супа – 1 връзка
  • вино – 1/2 ч. ч.
  • кисело мляко – 2 с. л.
  • дафинови листса - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслото. Прибавя се каймата и отново се задушава. Поръсва се със сол и черен пипер. Добавя се нарязаното на кубчета яйце.

Филето се разстила и върху него се разпределя сместа с каймата. Навива се на руло, слагат се няколко дафинови листа, завързва се с конец и се пържи до зачервяване в 4 - 5 лъжици мазнина. Сипва се бульонът и се задушава заедно със зеленчука, нарязан на кубчета.

Когато месото омекне, се добавя виното и киселото мляко. Задушава се още 10 мин.

Рулото се нарязва на филии и се сервира с пасирания сос, картофено пюре и грах с масло.
подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар