Телешко месо с доматен сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Телешко месо с доматен сос1 / 2
20/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3-4
"Телешко с грах - класическо произведение с неизвестен, но гениален автор"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 гр.
  • домати - 500 гр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • грах - 1 буркан
  • лук - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се смачкват и прецеждат. Полученото пюре се поставя на огъня да заври и се прибавя цялото парче месо, нарязания лук, моркови и подправките. Слагате една 200 мл. вода.

Варите на слаб огън около 1 1/2 часа. Изваждате парчето месо от соса и го нарязвате на средно големи парчета. Наръсвате брашното в соса и го сгъстявате.

Връщате нарязаното месо в соса, прибавяте граха и варите още 15 мин.

Ако имате пресен зелен грах, а не консервиран, трябва предварително да го задушите в малко вода и парченце масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

готвача
готвача
Самият начин на приготовление определя и вкусовите качества на сготвеното.Не е възможно при готвене по
най лесният начин/бих казал най мързеливият,с най малко труд да се постигне добър вкус.Нещо напълно обичайно
за БГ,вместо да бъде с повече труд за подобър вкус и по голяма продажна цена.Вземете пример от готвачите в чените и други страни.Става за много,много гладни
29.09.2013 17:21
1