Нахут с ориз по манастирски

18/03/2013
Мария
отМарияНовак
"Ако сте избрали да постите, това е точната рецепта за вас - вкусно и по канона "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 529
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте нахута в студена течаща вода. Изсипете го в емайлирана тенджера и го залейте със студена вода. След 8-10 часа излейте водата, а нахута претрийте между дланите, за да отстраните люспите. Отново го измийте. Изсипете го в тенджера, залейте със студена вода и оставете да се вари до омекване. След това се изсипва в намазана с олио тавичка.

Междувременно задушете в олио и малко вода ориза заедно с обелените и настъргани домати и ситно нарязания лук. Добавете ориза към нахута в тавичката, посолете сместа и поръсете със смления черен пипер. Нарежете магданоза на ситно и го прибавете. Разбъркайте и печете в умерено загряна фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

moksha
moksha
02.04.2013 14:01
Вкусно много!Сложих само че около две чаши ориз и като подправки кимион,кориандър и куркума !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!