Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с гъби и картофи

Мусака с гъби и картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Мусака с гъби и картофи1 / 2
19/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Елементарна за приготвяне и много вкусна мусака, затова вадете лист и си записвайте рецептата"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г
  • картофи - 600 - 700 г
  • олио - 100 мл или масло
  • индийско орехче - на вкус
  • сол
  • черен пипер
  • за заливката
  • кисело мляко - 350 г
  • яйца - 3 броя
  • сода - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите до полуготновност, а почистените и нарязани на филийки гъби задушете в малко мазнина. Овкусете ги с част от подправките.

В намазнена тавичка подредете ред картофи, поръсете с малко сол и черен пипер, малко олио и сложете ред гъби. Редете така докрай.

Разбийте всички съставки за заливката, полейте върху ястието и сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато хубаво стегне и се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: