Карфиол с бял сос

19/03/2013
Дима Николова
отДима НиколоваНовак
"Кой твърди, че веганите и вегетарианците не знаят да се хранят вкусно? Ето и ароматното опровержение "
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 943
  • Преглеждания за месеца1313
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте карфиола на цветчета и ги сварете в подсолена вода. Отцежда се.

Загрейте мазнината и запържете брашното. При непрекъснато бъркане с тел долейте от отварата на карфиола и направете сос с желаната гъстота.

Овкусете го с прясно смлян черен пипер, счукан чесън и сол.

Залейте карфиола в чинии с така приготвения бял сос. По желание може да подредите карфиола в подмазнена тавичка, да залеете със соса и да запечете за кратко в силна фурна.

Поднесете го с пресен накълцан копър или магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар