Език със сос

28/01/2010
от ЛораНовак
"Рецепта за ценители и хубаво вино"
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо30 367
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5

Необходими Съставки

  • телешки език – 1 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • целина – 1 резенче
  • лук – 1 глава
  • черен пипер – 7 зърна
  • дафинов лист – 1 бр.
  • масло – 80 гр.
  • брашно – 2 с. л.
  • прясно мляко – 1 ч. ч.
  • горчица – 3 ч. л.
  • лимонов сок – 2 с. л.
  • яйца – 2 бр.
  • естрагон
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измития език сложете в тенджерата под налягане, залейте с вода до половината, прибавете подправките и едро нарязаните зеленчуци. Щом заври, оберете пяната, посолете, затворете плътно капака и варете около 40 мин.

Извадете езика, потопете го в студена вода и го обелете.

Залейте нарязания на тънки филийки език с горещ бульон и дръжте на топло.

Разтопете маслото, прибавете брашното, разбъркайте добре и постепенно налейте млякото.

Варете 3 - 4 мин. Сложете горчицата, сол, черен пипер и малко съвсем ситно нарязан естрагон.

Разбийте жълтъците с лимоновия сок. Като бъркате непрекъснато, прибавете топлия сос към жълтъците.

Залейте езика със соса или го поднесете в отделен съд.
подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 6
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Шабан
Шабан
23.04.2014 14:10
Напълни ми се устата със слюнка!!!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв