Кисело зеле с наденица

20/03/2013
Димо Ставрев
отДимо СтавревНовак
"Знаете ли какво е кулинарен Параграф 22? Когато киселото зеле се приготвя заради наденицата, а наденицата - заради киселото зеле "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 357
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 по - голяма зелка
  • лук - 1 глава, може и праз
  • олио - 100 мл
  • захар - 1 к.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - до 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - по желание, малко
  • наденица - 4 - 6 парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете в нея главата скълцан лук. След малко добавете накълцаното ситно кисело зеле и разбъркайте добре. оставете под капак да се готви, докато поспихне.

От време на време разбърквайте. След това овкусете с всички подправки и прехвърлете в тава. Сложете го да се пече за около 30-40 минути под фолио.

След това махнете фолиото и подредете надениците отгоре. Върнете във фурната и печете до готовност на надениците.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!