Пилешки дробчета по японски

19/09/2012
Хана
отХанаНовак
"Екзотично предложение, което гарантирано ще ви допадне - вкусни пилешки дробчета с букет от аромати!"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 444
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В не много дълбок съд се смесва светлия соев сос, виното и пилешките дробчета, предварително изчистени и нарязани на половинки. Мариноват се за около 20 - 30 мин, като от време на време се разбъркват.

Дробчетата се изцеждат се от марината и леко се подсушават. Пържат се в силно загрято олио около 3 - 4 мин. Добавя се нарязаните чущки на кубчета и ситно нарязани зеления лук, чесъна, джинджфил и се пържи още 2-3 минути.

Накрая се добавя червения пипер, захарта и тъмния соев сос и всичко се разбърква добре и веднага се сервира. Вместо пилешки дробчета за приготвянето на ястието може да използвате пилешко месо.

подобни рецепти тук

5 18
4 4
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Elena Steinbach
Elena Steinbach
28.02.2015 21:18
Tazi vecher opitah rezeptata i stanaha prevuzhodni :)
0
0
Челси
Челси
13.07.2013 20:05
Става чудесно и има чудесен вкус!! Препоръчвам!!
0
0
М. Христова
М. Христова
21.11.2012 19:59
Пилешки дробчета по японски
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв