Пиле с бира и картофки

21/03/2013
"СЕНЗАЦИЯ! Тайната на най-вкусното пиле с картофщи е открита! Подробности четете в рецептата "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо17 346
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле (около 1.5кг.) лук - 3 глави
  • моркови - 2 броя
  • лимони - 1 брой
  • чесън - няколко скилидки
  • майонеза - 1 опаковка (200 г)
  • соев сос - 2 с.л.
  • бира - 1 светла (може и бяло вино)
  • масло - 125 г
  • картофи - 1 - 1.5 кг (горе - долу един размер)
  • подправки - за пиле
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината от пресования чесън, соевия сос, майонезата и подправката за пиле. Пилето се намазва навсякъде и се оставя да престои за 1 час в хладилник, за да поеме маринатата.

През това време се нарязва лукът на полумесеци, морковите се настъргват, а на обелените картофи се правят нарези. Във вътрешността на пилето се слага половината лимон.

В намазнено с мазнина гювече на дъното се слага лука, отгоре морковите, пилето и около него картофите. Ястието се посолява на вкус, поръсва се черния пипер и маслото се разпределя върху ястието.

Пече се в умерена фурна до готовност. Преди да се извади от фурната, може капакът на гювечето да се махне, за да се зачерви пилето, ако има нужда.подобни рецепти тук

5 10
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Ивелина Асенова
Бирата се налива при пилето!!!
0
0
Людмила
Людмила
18.07.2013 04:50
А бирата пие ли се, или......
4
0
Lyudmila
Lyudmila
27.05.2013 20:20
За тези които питат за майонезата,на първи ред е написано.Моля Ви чете внимателно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв