Да помогнем на Мишо да проходи

Паеля

09/06/2009
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5
Изпрати Паеля
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо48 497
  • Преглеждания за месеца444
  • Преглеждания за седмицата93
  • Коментирана23 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - варено 250 гр.
  • ориз - дългозърнест 250 гр.
  • бульон - пилешки 600 гр.
  • скариди - 100 гр.
  • шунка - 100 гр.
  • кренвирши - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 1 бр. червени
  • олио - 3 с. л.
  • грах - замразен 100 гр.
  • домати - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • куркума
  • чушки - зелени
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Паеля

Пилето и кремвирша нарежете на по - едри парчета, шунката — на кубчета.
Доматите попарете и обелете, нарежете на парчета.

Запържете нарязания лук, смачкания чесън и нарязаната червена чушка до омекване. Сипете ориза и запържете, докато стане прозрачен.

Добавете щипка куркума, бульон, сол и черен пипер, захлупете с капак и варете на слаб огън 15 минути.

Добавете останалите продукти и варете, под капак, още 5–10 минути, докато поеме цялата течност.

Поръсете с 1 с. л. ситно нарязан магданоз, украсете с нарязана на колелца зелена чушка и сервирайте.

За да приготвите по - екзотична паеля може да добавите освен пиле, заешко, бяла риба, а също миди и калмари.
[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 26 гласували
5 16
4 4
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Изпрати
Lillilys
25.11.2013 01:31
Паеля що е то?

Ще получите отговор в Уикипедия кой на какъвто език иска.

То на запад знаят само мусака с патладжани, а ние си правим мусака с чушки, картофи, тиквички, дори слагаме и сиренце... и пак си му викаме мусака, нали?

С паелята е същото. Всъщност това ястие се нарича така защото се приготвя в тиган, а не защото е без лук и кренвирши. Пък и малко новости никога не са излишни в кулинарията – тя така се развива, иначе щеше да има само валенсианска паеля.

Чудесна рецепта, Маргарита. Не ги слушай "испанците".
2
0
Георги
28.02.2013 11:52
Така спорът е глупав,аз работя в ресторант в Аликанте и самите местни все философи спорят ЩО е паеля? Ту с патка,ту заек,ту охлюви,ту само морска.ХМ паеля е тавата е в нея що щеш и ориз. Най-често се предлага микста:пиле защото заека е скъп,св ребра,калмари,миди,скариди и КАКВИТО САКАТ ЗЕЛЕНЧУЦИ и морски бульон. Изборът е най-често фонансов...А за всички отворковци които плюскат само Валенсияна тя е ЗАЕК,ПАТКА,ОХЛЮВИ, БАКЛА И БОБ и нерибен бульон. Тя се предлага без заек,охлюви и патка заради ТУРИСТИТЕ,те често не ядат и риба те за това е популярна. Колегата е ял паеля с ПЛЪХ,ДА нормално е В село ПЕГО, ОРИЗИЩА С МИШКИ и глад при фРАНКО,та хората са готвили плъхве.А и кренвирша си е познат от хот дога-ПЕРИТО КАЛЕНТЕ И бобеца е чест гост на масата. Е със здраве!
3
0
Иве
01.01.2013 19:24
Точно така съгласна съм с Кика,а и всеки има право да публикува рецепти.Това,че някой не харесват рецептата не означава,че трябва да са груби.....Лично на мен ми хареса рецептата.
0
0
Кика
30.12.2012 20:42
Искам само да кажа ,че съм съгласна с Илияна.Никой не е длъжен да приготвя и да яде това което се предлага тук ,но и не е коректно да бъдем толкова груби.Като не ви харесва не го правете то не е задължително.Покажете елементарно уважение и коректност.
0
0
Теодора
27.10.2012 12:19
Паеля е ястие от задушен в тиган ориз със зехтин и шафран, всичко друго е въпрос на фантазия и възможности :)
Изумява ме как можете да се карате за кулинарна рецепта. Ужас :(
0
0
Васил Симов
26.09.2012 15:12
Бела, жена, успокой се бе - ще получиш нещо...:)
0
0
radost
26.09.2012 14:29
как пьк да нямат кремвирши, паднах от смях !!!!!
1
0
bella51
26.09.2012 12:21
Що за хора сме ,що за сбъркан народ ???!!!! Една рецепта не можем да разменим ,без да се нападаме и обиждаме !!!!!!
По въпроса за ПАЕЛЯТА......Наистина ,рецептата ,която предлагате , НЯМА нищо общо ,с оригиналната паеля, ...Най малкото заради това , че в ИСПАНИЯ, на познават кренвиршите !!!!!! ТАКА , че не представяйте ,НЕ ТОЧНИ рецепти , за ""ОРИГИНАЛНИ ""!!!!!ТОВА , е някакъв измислен ориз, с ,каквото има в хладилника ––!!!!!!!!!
ЗА БОБА .......В ИСПАНИЯ се готви МНОГО БОБ !!!!! Най различни видове , разнообразни рецепти !!!!!!!!
ВСИЧКО останало ,което сте изписали ...Е , ЧИСТА ПРОБА ЗАЯЖДАНЕ !!!!!!!!!!!!!!
КАЗВАМ ВИ ГО ОТ ПЪРВА РЪКА !!!!!! Живея от дълги години в ИСПАНИЯ....работила съм в ресторанти , имам приятели испанци ,които на всеки празник се събират и приготвят любимата си ПАЕЛЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!
0
1
Дими
10.06.2012 16:22
не смятам, че ще изпадне в депресия. Обикновено хората на запад са широко скроени, не са тесногръди и с комплекси и по-скоро биха се зарадвали на вариант на някоя тяхна традиционна рецепта!
1
0
палома
10.06.2012 02:59
ако един истински валенсианец прочете таи рецепта сигурно ще изпадне в депресия......внимвайте какви рецепти пускате тук....
0
1

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Домашна и уникална рецепта за Паеля. Доволен ли си от това, което намери? Прелисти останалите категории за Паеля. Изпробвани рецепти от българската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Паеля в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.