Сушена рибица с подправки

22/03/2013
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Тук няма Е-та, консерванти и подобрители. Само истинско месо с български подправки. Можеш сам да си го направиш! Участвай и ти в кулинарната игра на Готвач.бг и печели от твоите кулинарни идеи http//gotvach.bg/konkurs"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо81 823
  • Преглеждания за месеца283
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • свинска рибица - количество по желание
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица - сушена
  • мащерка - сушена
  • сол

Начин на приготвяне

Вземете свинската рибица и добре я осолете. Сложете я в затворен съд и я оставете да престои 24 часа на студено.

След това изплакнете месото и го оваляйте обилно в сместа от посочените подправки. Притиснете добре с пръсти, за да полепнат хубаво.

Забучете в единия край на рибицата здрав конец или канап, завържете го и провиснете парчетата да съхнат на проветриво място. Най-добре е да я покриете с парче разкъсана хартия, докато съхне, но да обвива плътно месото.

Сушената рибица трябва да е готова след около 2 седмици, но това зависи от дебелината на рибицата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 22
4 3
3 1
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Русиана Михайлова
Аз също правя такова мезенце вече за трета година. Всяка година изменям подправките. Тази година го правих с пушен червен пипер и подправки за суджук. Може да ви се стори странно, но вкусът е страшен :)
3
1
З
З
04.11.2015 18:31
П.Тотева-а колко време я изкисвате във водата
7
0
пешя
пешя
31.01.2014 18:13
ужас
1
18

Виж всички коментари или напиши такъв