Петел с вино

23/03/2013
от БогиНовак
"Младият петел има нужда от хубаво вино, внимание и нежни подправки, за да разкрие истинската си вкусна същност."
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 591
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти за маринатата и накиснете порционирания петел за 12 часа в нея в хладилник. На следващия ден попийте месото и запазете цялата марината.

Загрейте половината масло и олиото и запържете петела равномерно от всички страни. Добавете зеленчуците от маринатата и разбъркайте за 5 мин. Добавете брашното и отново бъркайте за 5 минути.

Долейте маринатата, кипнете с нея и покрийте с капак. Пъхнете ястието да се пече в загряна на 200 градуса фурна за най-много 2 часа.

Запържете през това време в останалата загрята мазнина бекона и арпаджика/лукчетата. Поразбъркайте за няколко минути и добавете щипка захар, сол, черен пипер на вкус и 1-2 с.л. вода.

Изчакайте течността да се изпари и добавете гъбите. Разбъркайте с тях за няколко минути. След като петелът е готов, добавете към соса накълцания чесън и магданоза.

Сварените картофите овкусете с подправки, след което ги добавете в тигана.

Поднесете петела с вино с гарнитурата. ПО същия начин може да приготвите и пиле с вино, като намалите обаче времето за готвене и мариноване.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 0
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар