Пържени царевични питки със свинско месо

12/01/2013
Мая
отМаяНовак
Приготвяне45 мин.
Готвене60 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 915
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Туршията се приготвя предишния ден. Морковите се настъргват, цвеклото се нарязва на тънки филийки, а зелето на тънки ивици. Всички зеленчуци и подправки се смесват и се слагат в буркан или покрит съд на стайна температура.

Джоланът се сварява, като се покрива с вода, прибавят се солта, нарязаният на едро морков и дафиновият лист. Когато месото се свари, се нарязва на ситно и се запържва с малко олио и черен пипер.

Царевицата се размразява и се пасира. Посолява се на вкус. С ръце се правят 12 плоски питки с диаметър 15 см, които се запичат от двете страни в сух тиган.
Покриват се с кърпа.

Лукът, чесънът, доматите и лютата чушка се обелват и се пасират. Полученият сос се слага в сгорещеното олио за 2-3 мин. и се посолява на вкус.

Преди сервиране питките се запържват в сгорещеното масло за да станат хрупкави.

В чиния за сервиране се подреждат по 3 питки, като между тях се слагат листо зелена салата, слой месо, 1-2 лъжици сос, слой туршия. Най-отгоре се слага ситно нарязано яйце и настърган кашкавал.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар